Про це він зазначив під час робочої зустрічі з главою уряду Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером, передає прес-служба Кабміну.

«Ми взяли курс на масштабну дерегуляцію, і тут ми прагнемо увійти в топ-40 рейтингу Doing Business. В цьому році ми змінимо систему державного нагляду і контролю – щоб ніхто з чиновників не міг впливати на бізнес», – підсумував Гройсман.

Зі свого боку, представники німецького бізнесу зазначили, що уряду України вдалося подолати економічну кризу, і це посилює оптимізм ділових кіл. За словами надзвичайного і повноважного посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні Ернста Райхеля, зараз репутація України як інвестиційного майданчику дуже важлива.

«Саме тому ми також приділяємо велику увагу досягненням України у питаннях боротьби з корупцією, судової реформи, співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями тощо. Але хочу запевнити: уряд Німеччини буде підтримувати Україну», – підкреслив дипломат.

Гройсман також нагадав, що раніше Україна запустила систему електронного відшкодування ПДВ. За його словами, це дозволило зняти з порядку денного питання зловживань у цій сфері. Також Україна виплатила накопичені за минулі періоди податкові борги.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ