Другу золоту медаль приніс Максим Яровий, який переміг у лижних перегонах на довгій дистанції (15 км), повідомляє ВВС Україна.

Таким чином українські паралімпійці здобули вже шість медалей:

Віталій Лук'яненко – золото у біатлонній гонці на 7,5 км;

Максим Яровий – золото у лижних перегонах на довгій дистанції (15 км);

Оксана Шишкова – срібло у біатлонній гонці на 6 км;

Ігор Рептюх – бронза у біатлонній гонці на 7,5 км;

Анатолій Ковалевський – бронза у біатлонній гонці на 7,5 км;

Людмила Ляшенко – бронза у біатлонній гонці на 6 км.

Лідерами у командному заліку Паралімпіади є Сполучені Штати, на другій сходинці – Франція, на третій – Словаччина, на четвертій – Німеччина, а п'яту поділяє Україна та Канада, які поки що мають ідентичні показники.

Максим Яровий здобув перше паралімпійське золото у своїй кар'єрі, хоча на попередніх іграх чотири роки тому він вигравав срібло і дві бронзи.

«Яровий Максим вийшов на дистанцію останнім під номером 29, після відмітки 0,75 км він йшов шостим», – йдеться на сайті української паралімпійської збірної.

«Закінчив Максим дистанцію абсолютно непереможним випередивши свого суперника - чемпіона першого дня змагань (7,5 км коротка дистанція, біатлон) – американця Даніела Кносена на 43,7 секунди. Третім став – срібний призер чемпіонату світу 2017 року у Фінстерау – корейський спортсмен – Сін Еу Хуан», – додається у повідомоленні.

Інший українець, який брав участь у лижних перегонах на 15 км - 18-річний Тарас Радь, – посів сьоме місце.

У понеділок на Паралімпіаді змагатимуться жінки на довгій дистанції (15 км) та чоловіки (20), де також будуть представлені українські спортсмени.

ІА "Вголос": НОВИНИ