Про це заявив заступник голови МЗС України Василь Боднар у коментарі Європейській правді.

Як повідомив дипломат, наразі український уряд чекає офіційних пояснень від угорських партнерів, та поки що Будапешт мовчить.

«Якщо не буде реакції, на яку ми розраховуємо, якщо не буде вичерпного роз’яснення та зміни назви (посади. – Ред.) – Україна змушена буде реагувати жорстко, не виключаючи ймовірності заборони в’їзду. Хоча, звісно ж, ми цього не хотіли би», - зауважив Боднар.

Боднар наголосив, що Україна вважає втручання сусідньої держави у внутрішні справи неприйнятними та буде вживати всі можливі заходи дипломатичного впливу.

«Ми це розглядаємо як ще один крок у низці деструктивних, провокаційних дій з боку Угорщини, які ми спостерігаємо останнім часом, попри нещодавній прогрес у переговорах (щодо освітньої реформи. – Ред.)», – додав Василь Боднар.

Нагадаємо, 2 серпня уряд Угорщини вирішив створити посаду уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області та програми розвитку дитячих садків Карпатського басейну.

У відповідь на це МЗС України вручило Тимчасовому повіреному у справах Угорщини в Україні ноту з вимогою надання офіційних роз’яснень.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок розкритикував реакцію Міністерства зовнішніх справ України на плани Угорщини призначити свого міністра для Закарпаття.

Голова ОУН Богдан Червак заявив, що дії угорської влади щодо запровадження посади уповноваженого Закарпатської області є замахом на територіальну цілісність України.

ІА "Вголос": НОВИНИ