Про це повідомила Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

«Інформація, яка надходить про стан Олега Сенцова та Володимира Балуха досить суперечлива: вони голодують, або ж, навпаки, що припинили голодування, вживають поживні суміші і набирають вагу. У відеозв'язку з Олегом відмовили. Фото не надають. Все це викликає велике занепокоєння і недовіру!», - заявила вона.

Денісова вимагає від РФ терміново надати їй доступ до українських в’язнів, які утримуються на території Росії та в анексованому Криму.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова заявила, що керівництво російської колонії не пустило її на зустріч із засудженим у Росії українським режисером Олегом Сенцовим та відмовилось надавати будь-яку інформацію. У зв'язку з цим міністерство закордонних справ України відправить Росії ноту.

Разом з тим, Російський омбудсмен Тетяна Москалькова стверджує, що Олег Сенцов припинив голодування. Також Людмилі Денісовій не вдалося зустрітися в РФ із політв’язнем Миколою Карпюком. Попри те у Росії заявляють, що недопуск Денисової до Сенцова та Карпюка не порушує домовленостей.

Не допустили українського омбудсмена ще до одного бранця Кремля, українського журналіста Романа Сущенка. 

У Державному департаменті США закликають Росію негайно звільнити українських заручників Олега Сенцова, Станіслава Клиха, Володимира Балуха та Олександра Шумкова.

Проте, за словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер не буде писати президенту РФ Володимиру Путіна прохання про помилування.

Як писав «Вголос», 22 червня утримуваний в СІЗО Сімферополя в окупованому Росією Криму незаконно засуджений Володимир Балух прийняв рішення перейти на сухе голодування.

Також, у мережі оприлюднили текст листа, якого Балух написав Порошенку.

Окрім того, в окупованому Сімферополі «Залізничний районний суд» на судовому засіданні, яке відбудеться 25 червня, повинен розглянути клопотання захисту про умовно-дострокове звільнення Балуха  з СІЗО.

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ