Як заявив на засіданні Четвертого комітету Генасамблеї ООН перший секретар Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, це вимагає реакції міжнародного співтовариства, повідомляє «Укрінформ».

«Ми глибоко стурбовані масштабною кампанією пропаганди і підбурювання ненависті до України і українського, здійснюваної російськими державними ЗМІ та громадськими діячами. Це зіграло важливу роль в розпалюванні агресії Росії проти України і конфлікту на Донбасі», – зазначив українськи дипломат.

За його словами, російська влада істотно обмежила простір для незалежних ЗМІ, посилила контроль над державними медіа, перетворивши їх в потужні інструменти державної пропаганди, які продукують фальшиві новини.

«Така гібридна війна проти України із залученням підконтрольних державі російських ЗМІ є прямою загрозою для цінностей ООН. Комітет та інші органи ООН повинні оперативно реагувати на подібні спроби фальсифікації новин і використання їх в якості інструменту поглиблення регіональних конфліктів», – заявив Олег Ніколенко.

Він закликав міжнародне співтовариство подвоїти зусилля у запровадженні кращих практик та інструментів в реагуванні на цю глобальну загрозу.

«Ми переконані, що інформаційна безпека є ключовим елементом в кожній системі національної безпеки, і ООН повинна стати маяком для цього шляхом виявлення та притягнення до відповідальності тих, хто бере участь в пропагандистських війнах», – підкреслив Ніколенко.

ІА "Вголос": НОВИНИ