[media=144298,144299,144300,144301] 

Працівники Національної податкової адміністрації у співпраці із польськими прикордонниками у Корчові затримали 56-річного українця, котрий намагався перевезти до Польщі чотирьох папуг рідкісних видів, повідомляє Wyborcza.pl.

Під час перевірки документів прикордонники знайшли у автомобілі «Шкода» чотирьох живих папуг. Водій авто, 56-річний українець, перевозив їх у дерев'яних клітках, захованих у дорожніх сумках. Сумки заховав під сидіннями у багажнику.

Після виявленя папуг працівники кордону з'ясували, що четверо птахів є під охороною – двоє з них належали до виду какаду-інка, інші двоє – до виду винних амазонів. Найдорожчими є какаду-інка, ціна за одного птаха сягає 15 тисяч злотих.

Водій «Шкоди» не мав відповідних документів на перевезення таких птахів. Пояснював свої дії тим, що виконував лише транспортування птахів, про що його попросив знайомий.

Через порушення закону про охрону природи громадянин України може потрапити до в'язниці. За нелегальне перевезення через кордон тварин, що знаходяться під охороною, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 місяців до 5 років.

Птахів відвезли до Зоологічного саду у Замості, де експерти точно визначать вид папуг.

ІА "Вголос": НОВИНИ