[media=136341,136342] 

Загалом велоподорож українця склала 15 тис. кілометрів, повідомляє Сьогодні.

«Я готував рік маршрут. Я, виходить, проїхав 20 країн», – розповідає мандрівник Віталій.

За його словами, він кожного дня долав майже по 300 кілометрів, а спав під відкритим небом.

«Знімати готель просто з фінансів дуже важко. Мінімум на одну ніч треба 30 євро. У мене був з собою спальний мішок, сумочка ззаду така. Там все: ключі, одяг», – каже мандрівник.

Більшість часу чоловік проводив на велосипеді: зупинявся, щоб поїсти, поспати і зняти на камеру дивовижні пейзажі країн, серед яких – Польща, Чехія, Німеччина, Швейцарія, Ліхтенштейн, Іспанія та інші. 

Як зазначив українець, в Європі його приємно здивував той факт, що на двоколісному пересуваються і молодь, і пенсіонери, й навіть багатії.

«Велосипедний рух дуже розвинений. Особливо в Нідерландах мені сподобалося. Там взагалі просто круто. Я всю країну проїхав велодоріжкою», – зізнається Іван.

Загалом велотур тривав півтора місяці і обійшовся мандрівникові в 900 євро. Тепер Віталій міркує над новим маршрутом. Вирушить у дорогу вже наступного року. 

Раніше, у 2017 році Віталій Іванусь здійнив подорож до Італії на велосипеді, подолавши сім тисяч кілометрів за місяць.

Нагадаємо, команда українських велосипедистів, учасників благодійного проекту «Чумацький шлях до Північної Америки» 22 травня стартувала в Лос-Анджелесі на дистанцію 10 тис. кілометрів по Сполучених Штатах і Канаді. Команда велопробігу складається з ветеранів АТО, спортсменів та волонтерів, 

За 100 днів активісти планують проїхати 435 міст від Тихого до Атлантичного океану. Проект має на меті допомогти багатьом американцям та канадійцям відкрити сучасну й динамічну Україну, а також поширити інформацію про реальні події на Донбасі та в тимчасово окупованому українському Криму.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ