Про це в ефірі 112 каналу 8 червня розповів Лідер Всеукраїнського об'єднання «Свобода», народний депутат України III, IV і VII скликань Олег Тягнибок.

«У міжнародній політиці панує закон джунглів: рахуються із сильнішим. І з Україною будуть рахуватись тільки тоді, коли ми станемо самодостатньою країною, яка зможе не тільки розраховувати на свої сили, але й показати приклад багатьом іншим країнам», - сказав лідер ВО «Свобода».

Загалом, свободівець позитивно оцінив обрання зовнішньополітичним курсом вступ України до НАТО. Проте наголосив, що це рішення є дуже запізнілим.

«Будь-яке голосування у Верховній Раді, яке віддаляє нас від Москви, це вже позитив. Але таке рішення парламенту є досить запізніле і це потрібно було робити набагато раніше. До речі, «Свобода» пропонувала це роки три тому. І робити це треба не лише декларативно, але й в комплексі інших питань: розривання дипломатичних стосунків з країною-агресором, введення візового режиму, перекриття кордонів. Але усі ці кроки мали бути зроблені значно раніше», - сказав Тягнибок.

За словами лідера партії ВО «Свобода», Україна не може самостійно перемогти у війні із російським агресором. Для цього потрібне величезне сприяння міжнародного співтовариства.

«Сьогодні ми маємо усвідомити, що з Москвою ми маємо війну і не може бути ніякої торгівлі. Те, що ми маємо Росію у 2016 році як найголовнішого торгівельного партнера – це абсурд. І те, що Україна продовжує постачати в РФ навіть більше, ніж у минулі роки – ще більший абсурд. Тому питання візового режиму – це питання національної безпеки України», - додав свободівець.

«Досить прикро чути від міністра закордонних справ, що ми лише до 2020 року зможемо дійти до стандартів, які від нас вимагає НАТО. Це значить, що перспектива прийняття України до цієї оборонної структури є досить примарною. Нам зараз варто сказати, що ми не можемо чекати», - сказав він.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ