Про це заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок на своїй сторінці у Facebook.

За словами Тягнибока, Москва сьогодні опинилась у дипломатичному нокдауні:

«Після зухвалого отруєння у Великобританії колишнього московського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Лондон відповідає жорсткими ударами. Прем'єр-міністр Тереза Мей публічно звинувачує Кремль. 23 московські дипломати оголошені персонами нон-ґрата й вислані з країни. Англійці вміють захищати власні інтереси й не терплять втручання у їхні внутрішні справи.

Однак Москва не схаменулась, і вже 13 березня мертвим знаходять бізнес-партнера опального олігарха Березовського Миколу Глушкова. Після цього головний союзник Лондона – Сполучені Штати – закриває консульство РФ у Сан-Франциско та скорочує дипломатичну місію у Вашингтоні та Нью-Йорку.

Адміністрація Трампа не просто підтримує позицію британського уряду. Вона робить більше: проводить ротацію на посаді державного секретаря США (фактично відповідник міністра МЗС) і замість бізнесмена Рекса Тіллерсона (що колись отримав орден від Путіна) призначає Майка Помпео – республіканця з військовим досвідом, який, без сумніву, поведе більш жорстку антимосковську політику».

Натомість українська влада, наголошує лідер націоналістів, досі бавиться у дружбу з ворогом.

«А що наша влада? Та нічого. Вона не лише не сміє розірвати дипломатичних відносин із окупантом за роки війни, а й навіть дозволяє проводити псевдовибори Путіна на нашій території – у московському посольстві та консульствах. Таким чином вона фактично легалізовує путінський «Кримнаш», – пише Тягнибок.

«Тим часом очевидно: саме Британія та США – головні вороги Москви, а зовсім не Париж чи Берлін, – продовжує очільник «Свободи». – Останні навпаки прагнуть дружби з Путіном. Французи завжди були союзниками Московії останні 100 років, а в Німеччині діє потужне лобі «Газпрому». І не розуміти цього може хіба що останній ідіот. Або ж закінчений колаборант. Притомним же людям ясно, як день: різні «нормандські» та «мінські» (1, 2 чи 3) формати – це дійсно «безальтернативний шлях». Шлях у прірву».

Саме тому, наголошує Олег Тягнибок, Україні слід вчитися захисту національних інтересів у держав, які сьогодні впевнено наступають на Москву:

«Історія вкотре підтверджує правоту націоналістів-свободівців, які з березня 2014 року наполягають: треба максимально тісно працювати з Британією і США – нашими гарантами територіальної цілісності згідно з Будапештським меморандумом. А ще – брати з них приклад. Приклад захисту національних інтересів. Принаймні нарешті вислати геть дипломатів країни-агресора, яка розв'язала криваву війну й окупувала частину нашої території».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ