Про це власному кореспондентові «Укрінформу» повідомила виконувач обов'язків речника Бещадського відділу Прикордонної служби Польщі у Перемишлі Анна Міхальська.

«Під час перевірки польські митники виявили у багажі однієї з пасажирок потягу 8-річного хлопця. Він був у великій валізці, прикритий зверху речами», - заявила Міхальска. 

За її словами, хлопця і його 50-річну матір відвезли до відділу Прикордонної служби у Перемишлі, де їй виписали штраф у розмірі 200 злотих (приблизно 1,4 тис. грн) і повернули назад до України.

Міхальська поінформувала, що Прикордонна служба ініціюватиме внесення українки до реєстру осіб, яким заборонено в'їзд до Польщі на п'ять років.

Представник Прикордонної служби РП поінформувала, що це вже друга невдала спроба цієї українки ввезти дитину до Польщі упродовж тижня. Зокрема, 11 червня вона, прямуючи до Польщі тим самим потягом в межах безвізового режиму, не мала відповідних документів на хлопця. Відтак, тоді її також разом з сином було знято з потяга і повернуто до України.

Польський прикордонник назвав ситуацію «дивною», оскільки українка могла б без проблем ввезти сина до Польщі, якби дитина мала біометричний паспорт.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ