Крім першої ракетки країни Еліни Світоліної, яка прокладає собі дорогу в міксті, під 11 номером на нинішньому Australian Open була посіяна ще одна українка, Марта Костюк, правда, в турнірі юніорок.

14-річна киянка обіграла японку Нахо Сато 6:1, 2:6, 6:2 і стала наймолодшою учасницею 1/8-й. Крім Костюк, в топ-16 немає більше жодної тенісистки 2002 року народження або молодше.

Висхідна зірочка нашого тенісу, яку з дитинства тренує мама, заявила про себе в кінці 2015-го, вигравши відразу два значимих турніру – Eddie Herr International і Orange Bowl. З 2016-го Березня завоювала у Франції титул на престижному юнацькому турнірі Les Petits As в Тарбі, повторивши досягнення росіянки Анастасії Потапової річної давності – перемога на найбільших юнацьких турнірах у віковій категорії до 14 років.

Тим часом в дорослому сітці АТ розпалюються неабиякі пристрасті. Жіночий фінал цілком може стати сімейним. Вже вийшла в 1/2 старша з сестер Вільямс – Венус, за годину і 47 хвилин, залишивши за бортом кривдницю Світоліной росіянку Анастасію Павлюченкова 6:4, 7:6. Для 36-річної Вінус це перший півфінал на АТ за останні 14 років. Серена за місце в топ-4 вранці билася з британкою Конто.

Після поразки №1 ATP британця Енді Маррея всі тільки й говорять про класичний фіналі між екс-першими ракетками – швейцарцем Федерером і іспанцем Надалем. І ближче до нього зараз Роджер, в 1/4 переграв одну з сенсацій цього АТ, якраз кривдника Маррея, німця Мішу Звєрєва – 6:1, 7:5, 6:2.

-

 

ІА "Вголос": НОВИНИ