[media=141855,141856,141857,141858,141859,141860,141861] 

Лікарям у Києві вдалося з'ясувати, що у Ані Скорик дуже рідкісна хвороба, яка виникає ще на рівні ембріонального розвитку в утробі матері, повідомляє «Сегодня».

«Випадок Ані дуже рідкісний – таких пацієнтів одиниці на мільйони, – розповідає відомий хірург Ростислав Валіхновський. – У неї фронтоназальная дисплазія (перші симптоми хвороби: велика відстань між очима, спотворений ніс, – ред.). Цей діагноз вважається одним із найважчих у пластичній хірургії. Якщо говорити просто – у дівчинки від народження було два носа. Вона не відчувала запахів, не могла нормально дихати, у неї були постійні запальні процеси. Але крім цього діагнозу, ми знайшли у дівчинки пухлину в головному моку. Слава Богу, ця пухлина виявилася доброякісною».

Зі свого боку, лікарі-генетики заявляють, що фронтоназальная дисплазія з'являється, як правило, якщо на організм вагітної жінки впливає радіація, хімічні речовини, погана екологічна обстановка, вірусні інфекції, погані звички вагітної, перенесені інфекційні хвороби або навіть простий авітаміноз.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ