Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє ГО «Українська патріотична асоціація «Воля».

Представники діяспори висловити протест з приводу аморального та цинічного маршу спільноти ЛГБТ у Києві.

«Вважаємо неприпустимим нав'язування українцям непритаманної нашому народу лінії поведінки у громадських місцях. Вимагаємо категорично заборонити проведення аналогічних заходів у всіх містах і населених пунктах України - щонайменше до завершення московсько-української війни на Донбасі та деокупації Криму. Наполягаємо на об'єктивному і неупередженому аналізі розвитку подій, пов'язаних із побиттям та затриманням активістів під час «Кривавої неділі» 17 червня 2018 року у столиці України», - йдеться у зверненні.

Звернення адресоване Президенту України Петру Порошенку, Голові Верховної Ради України Андрію Парубій, Прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману, Секретарю Ради національної безпеки і оборони України Олександру Турчинові та Генеральному прокурору України Юрію Луценку.

Звернення підписали: Голова Української патріотичної асоціації «Воля» Іван Вовк, українська поетеса в Мадриді Леся Утриско, голова ГО «Яворини в Іспанії» Лариса Бєлова, голова мадридської асоціації «Молода Україна» Світлана Кметик, координатор іспанського осередку ВГО «Сокіл» Євген Вайдич, керівники громадських об'єднань українців Куенки та Країни Басків Андрій Ворожбит і Геннадій Бєлов, представниця об'єднання «Фенікс» в Іспанії Анна Ґарсія, очільник групи волонтерів «Колос» в Мадриді Микола Ніком, представники «Правого Сектора» у Фінляндії та в Іспанії Костянтин Лазепка і Наталя Шпак, а також інші небайдужі українці.

Як уже повідомлялося, вранці 17 червня поліція жорстоко розігнала активістів, які вийшли на протест проти гей-параду: понад 50 затриманих . У мережі також з'явилися відео кривавого розгону протестувальників.

Через проведення заходу роботу трьох станцій Київського метрополітену обмежено з самого ранку.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ