Про це йдеться у його статті для канадського видання «The Hill Times», – передає Еспресо.

«Канаді слід скористатися власним досвідом і оголосити міжнародній спільноті про готовність у найближчому майбутньому очолити миротворчу місію в Україні. Канаді варто швидко визначити потреби, масштаб та необхідні ресурси для повноформатної та ефективної миротворчої місії на сході України», – пише Грод.

На його переконання, суттєва присутність канадських військовослужбовців в Україні дозволяє Канаді «розпочати робити це негайно».

При цьому він визнав, що Росія намагатиметься заблокувати у Радбезі резолюцію по миротворцях в Україні, тому до Кремля міжнародній спільноті слід вжити додаткові заходи.

«Канада та її Західні союзники повинні зміцнити Україну, посиливши її військову підтримку й тиск на Росію, розширивши санкції до того часу, поки Кремль не погодиться на українську пропозицію стосовно миротворців», – йдеться у статті.

Грод також наголосив на необхідності надати Україні сучасне летальне озброєння, аби «підвищити ціну будь-якої можливої загарбницької операції РФ».

«Разом із подальшим санкційним тиском на російську економіку, це дозволить примусити Росію погодитися на мирний план. Якщо ціна війни буде для Росії вищою за ціну миру – в Україні пануватиме мир», – підсумував президент КУКу.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ