Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на заяву віце-президента Світового банку Сиріла Муллера.

За його словами, зараз всі міжнародні партнери, які допомагають Україні подолати складний період, працюють над тим, щоб зростання економіки прискорилося.

«Це одне з наших ключових завдань. Ми повинні поглибити розпочаті в країні перетворення, щоб темпи розвитку економіки зросли, і стабілізація була помітною не тільки на макрорівні, але й на рівні звичайних громадян, щоб вони відчули, що їхнє життя покращилося. Тому зараз актуальним є питання поглиблення економічних змін», – зазначив представник СБ.

На його думку, є ключові реформи, які мали бути першочерговими для уряду. По-перше, мова йде про завершення трансформації енергетичного сектора. По-друге, не можна зупиняти реформування банківського сектора. Звичайно, тут найбільш актуальне зараз питання – реформування державних банків. По-третє, одним з рушіїв економічного зростання повинен стати більш продуктивний сільськогосподарський сектор.

«Україна має дуже важливий актив – значні запаси родючої землі. Ми вважаємо, що сьогодні в світі існує величезний попит на сільськогосподарську продукцію, зокрема продукти харчування. Україна може стати одним зі світових лідерів на цьому ринку», – підкреслив Муллер.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ