Про це повідомляється на сторінці прес-центру Об’єднаних сил у Facebook.

«РПВ-А «Джміль» система не нова. Це динамо-реактивний вогнемет одноразового застосування радянського виробництва. Призначений для ураження відкритих вогневих точок, легкоброньованої та автомобільної техніки, знищення солдатів противника на відкритому просторі та у замкнених приміщеннях. Вогнемет вироблявся ще у Радянському Союзі. І в Україні до недавнього часу цей тип зброї перебував на консервації. Лише нещодавно, наявні на складах вогнемети цієї системи пройшли технічне обслуговування на одному з оборонних підприємств, після чого їх повторно допустили до використання. Тому для навчальних цілей ми використовуємо саме їх. Бо сподіваємось, що до кінця поточного року у війська почнуть надходити вогнемети РПВ-16 вже вітчизняного виробництва», - повідомив він.

Зазначається, за фугасною дією 93-мм калібр РПВ-А не поступається 122-152-мм артилерійським снарядам: «Тобто це, фактично, кишенькова великокаліберна артилерія піхоти, здатна навіть неприцільним пострілом знищити не лише бойову машину, але й добре укріплене укриття з ворожими бійцями».

Як повідомляє прес-центр ООС, група військовослужбовців операції Об’єднаних сил пройшли прискорений курс підготовки за спеціалізацією «вогнеметник», фінальним акордом яких стало практичне виконання бойових стрільб з ручного піхотного вогнемету РПВ-А  «Джміль».

ІА "Вголос": НОВИНИ