Українська письменниця Тетяна Малярчук стала переможницею конкурсу на здобуття німецької літературної премії імені Інґеборґ Бахманн. 8 липня конкурсна комісія оприлюднила результати на сайті премії.

Як повідомляється, таку відзнаку здобув текст письменниці «Жаби в морі», яку авторка написала німецькою мовою.

«У тексті вона обговорює тему втрати інтересу з боку молодого покоління до старших родичів, а також проблему соціально нерівного, відлученого від природи і ксенофобного суспільства», – йдеться у повідомленні.

«Я зухвала. Вже за два дні разом зі ще 13 авторами братиму участь в конкурсі на німецькомовну літературну премію Інґеборґ Бахманн. Вперше читатиму не переклад з української, а написаний німецькою художній текст. Ці читання проходять в Клаґенфурті з 1977 року, їх дивляться у прямому ефірі 300 тис. людей. 
Згадала, як багато років тому в івано-франківській кав’ярні Петерс вперше проводила літературний вечір. На франківські мірки теж прийшло багато, а в мене навіть ще не було виданої книжки, я соромилася і жартувала, публіка сміялася, я соромилася ще більше, було гарно. Це відчуття публічності так ніколи й не змінилося. Мені й досі соромно і гарно. 
Хоча ані програти, ані виграти не соромлюся», - 3 липня написала Тетяна Малярчук на своїй сторінці у Facebook.

ІА "Вголос": НОВИНИ