Тепер стало відомо, що в конкурсну програму «Тиждень критики» (Semaine de la Critique) 71-го Каннського міжнародного кінофестивалю відібраний фільм «Жінка на війні» режисера Бенедикта Ерлінгсона, створений у копродукції Франції, Ісландії та України за підтримки Держкіно, повідомляє «Сегодня».

Саме в рамках однієї з найстаріших секцій Каннського кінофестивалю відбудеться світова прем'єра фільму. Варто відзначити, що трилер «Жінка на війні» є другим художнім фільмом ісландського режисера Бенедикта Ерлінгссона. Його режисерський дебют в художньому кіно «Про коней і людей» отримав більше двадцяти нагород по всьому світу.

За сюжетом фільму, диригентка хору Халла за лаштунками тихої рутини веде подвійне життя пристрасної екологічної активістки. Відома під псевдонімом Горянка, вона таємно веде одиночну війну з місцевою алюмінієвою промисловістю. Почавши з дрібного вандалізму, її дії зростають до промислового саботажу. Але коли жінка планує найбільшу операцію, отримує лист, який змінює все: її заявка на усиновлення схвалена, і її чекає маленька дівчинка в Україні.

Фільм створений міжнародною командою за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Серед представників української команди: виконавчий продюсер фільму – Маріанна Новикова, другий режисер Василь Білоусов, відеоінженер Ігор Косенко, костюмер – Марія Керо, художник-декоратор – Люся Малишка. Частина робіт з комп'ютерної графіки виконувалася в Україні пост-продакшн студією Ракета Фільм.

Головну роль в кіно грає відома ісландська актриса Халлдор Гейхадсдоттір. Також у фільмі знялися українські актриси Олена Лавренюк і Маргарита Хільская.

ІА "Вголос": НОВИНИ