Про це сьогодні, 21 березня, під час брифінгу в кулуарах Верховної Ради заявив народний депутат ВО «Свобода» Андрій Іллєнко.

«За останню добу Міністр закордонних справ Угорщини Петр Сіярто висловив своє обурення з приводу того, що Україна на своїй суверенній території – Закарпатті, у місті Берегове, хоче розмістити батальйон Українських Збройних Сил. Цими діями Угорщина посягає на «святеє святих» кожної держави – Конституцію, та ставить під сумнів суверенітет України. Незаважаючи на цю заяву Сіярто, наш президент продовжує мовчати і поводитися так, наче війни немає», – зазначив Андрій Іллєнко.

Відомо також, що подібний інцидент стався нещодавно у Польщі: під українським посольством депутат Польського сейму публічно спалив портрети українських героїв  та потоптав бандерівський прапор. За словами Іллєнка, цю подію можна назвати не інакше як великим дипломатичним плювком у бік України. Депутат додає, що саме така слабка позиція нашої теперішньої влади призвела до того, що окремі держави так ставляться до України. Інші країни проявлятимуть повагу лише тоді, коли в нашій державі буде сильна націоналістична влада.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ