Про це заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, коментуючи останні антиукраїнські випади західних сусідів.

«Коротка хроніка дипломатичних нападів на Україну за останню добу. У Варшаві польські шовіністи потопталися на червоно-чорному прапорі та спалили портрети Степана Бандери і Романа Шухевича. Міністр закордонних справ Угорщини вимагає від України не розміщувати військову частину в українському (!) Береговому. І нуль реакції від влади. МЗС не викликало для пояснень жодного посла, не дало жодної ноти протесту, не відкликало жодного українського дипломата для консультацій. Так виглядає міжнародна політика Порошенка-Клімкіна. Боягузлива й імпотентна. Політика програшу й здачі національних інтересів», - вважає Тягнибок.

Як приклад вдалої державницької політики лідер «Свободи» згадує Швецію, яка викликала для пояснень російського посла після найменших натяків про шведське походження препарату «Новічок», яким отруїли колишнього шпигуна РФ Скрипаля у Великобританії.

«Так захищає свою країну, свою націю сильна влада», - каже націоналіст.

Саме тому, на його думку, вся відповідальність перед Україною й українцями за шовіністичні напади наших географічних сусідів лежить на керівництві нашої держави:

«Очевидно, що вони не сміли б робити таких кроків, якби влада їм не потурала. Як каже народна мудрість, на похилу вербу й кози скачуть. Наша влада примудряється вже так нахиляти Україну, що кожна сусідська коза просто вважає за необхідне на неї наскочити».

«Тож нехай ця влада знає: на щастя, Україна – це не ви. Україна – це українська Нація. І вона не мовчатиме та адекватно реагуватиме не тільки на провокативні дії сусідів, а й на вашу злочинну бездіяльність. Зустрінемось. 3 квітня. В Києві. На антиолігархічному марші сили нації. Час привести цих гендлярів до тями!» - додає Тягнибок.

ІА "Вголос": НОВИНИ