Про це заявила речник МЗС Мар'яна Беца у коментарі журналістам, повідомляє Укрінформ.

«Ця інформація (про недопуск Денісової до Сенцова – ред.) щойно надійшла, ми переговоримо з пані Денісовою, з'ясуємо детальну інформацію і, безперечно, нота буде направлена російській стороні», – сказала Беца.

За її словами, те, що українському омбудсмену не дозволили зустрітися з Сенцовим, з одного боку, було очікуваним, оскільки Росія грає свою геополітичну гру, у тому числі у питанні звільнення політв'язнів.

«У них зараз нібито свято – чемпіонат з футболу, вони хочуть показати, що нібито з гуманітарних міркувань на рівні омбудсменів є якась дорожня карта, вони запросили один одного, нібито там когось відвідують. Я не виключаю, що, можливо, до когось із наших політв'язнів дійсно допустять пані Денісову, але (на допуск – ред.) до Олега Сенцова, в принципі, надій у нас було завжди мало. Однак пробувати треба було», – зазначила Беца. 

На її переконання, те, що український омбудсмен поїхала в колонію в Лабитнангі до Сенцова, насправді дуже добре, оскільки і Україна, і весь світ ще раз переконалися, що Росія «абсолютно бреше» і у неї немає наміру і політичної волі найближчим часом звільняти Сенцова. А також що треба посилювати міжнародний політичний і дипломатичний тиск на РФ, щоб звільнити Сенцова, Олександра Кольченка та інших українських громадян. 

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова заявила, що керівництво російської колонії не пустило її на зустріч із засудженим у Росії українським режисером Олегом Сенцовим та відмовилось надавати будь-яку інформацію.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ