Про це повідомляє в четвер сайт українського омбудсмена.

«Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова в межах моніторингових візитів 28 червня здійснила чергову спробу відвідати громадянина України Олега Сенцова. Через незрозумілі для України причини, незважаючи на виконання Посольством передбачених формальностей, адміністрація пенітенціарного закладу відмовила Людмилі Денісовій у відвідинах Олега Сенцова», – йдеться у звернені.

Посольство зазначає, що ця ситуація засвідчує небажання російської сторони сприяти Денісовій в реалізації досягнутих домовленостей між президентом України Петром Порошенком і президентом РФ Володимиром Путіним, що веде до їхнього зриву.

Враховуючи зазначене, українська сторона висловила рішучий протест і закликала РФ до негайного прийняття рішення щодо допуску Денісової до громадянина України Олега Сенцова, а також до нормалізації ситуації зі здійсненням інших моніторингових візитів омбудсменів двох країн.

Разом з тим, Міністерство закордонних справ України вимагає в РФ забезпечити безперешкодний допуск Денісової до незаконно ув'язнених у РФ, повідомила речниця МЗС Мар'яна Беца.

«РФ продовжує свої політичні ігри. Ціна – людське життя», – написала також вона у Twitter.

Зазначимо, сьогодні російський омбудсмен Тетяна Москалькова відвідала Сенцова у колонії російського міста Лабитнангі і заявила, що його стан здоров'я задовільний. Зустріч тривала близько години.

Разом із Москальковою уповноважена з прав людини Верховної Ради Людмила Денісова сьогодні теж прибула до колонії, де незаконно утримують українського режисера. Проте її знову відмовились пропускати до в'язниці.

Український омбудсмен розповіла, що повз неї на територію проїхала уповноважена РФ з прав людини Тетяна Москалькова, проте «навіть не зупинилася, щоб переговорити».

Як писав «Вголос», це вже друга спроба зустрічі омбудсмена Людмили Денісової із політв'язнем Олегом Сенцовим.

У мене відбулася зустріч із Сенцовим, вона була досить тривалою, тривала близько години. Його стан здоров'я в цілому задовільний, але все одно залишається занепокоєння за розвиток подій, оскільки 46-й день голодування, а це завжди вимагає великої уваги

Людмила Денісова поїхала в РФ для відвідування українських політв'язнів ще 15 червня. Вона мала намір, у першу чергу, відвідати в колонії на Ямалі українського режисера Сенцова. Проте її тоді не пустили на зустріч із ним.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ