Про це повідомила блогерка Катерина Мола на своїй сторінці у «Facebook».

За її словами, це питання має розглядатися на загальних зборах НАМН сьогодні, 28 листопада, і більшість академіків схиляється до того, щоб залишити колег і «Л/ДНР» дійсними членами МАНУ.

«Більшість схиляється до того, щоб залишити їх дійсними членами МАНУ зі збереженням всіх привілей та повноважень. Думаю, такий процес наразі відбувається не тільки серед медиків, а отже, дуже хочу звернути увагу журналістів. Я не маю можливості, в силу відсутності посвідчення та і часу, на жаль, не маю, глибоко розслідувати цю тему, але мені здається, що це пробні камені, які мають продемонструвати толерантність українського суспільства до того, щоб йому не просто сцяли в очі, а щоб йому сцяли в очі раби ординців, прикриваючись черговою красивою ксівою», – пише Катерина Мола. 

«Серед академіків, яких пропонують залишити в лавах НАМН, наприклад, Валерій Казаков, герой України і фанат «ДНР», Григорій Ігнатенко (З 2015 року і по сьогоднішній день є Головою Вищої атестаційної комісії «Міністерства освіти і науки ДНР»; У 2017 році призначений ректором Донецького національного медичного університету ім. М. Горького (м. Донецьк)», – написала Мола.

Також, за її словами, це стосується і головного акушера окупованого Донецька Володимира Чайки.

«Знаменитий Володимир Чайка, який обслуговує пологи всіх самок високопосадовців «ДНР», навіть тих, що не навчені мити руки і не длубатися в носі. 
Ще трошки, і ми туди по обміну досвідом будемо студентів відправляти. Там якраз матеріалу для практики завались», – зіронізувала Мола.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ