Про це повідомив постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін, пише «Обозреватель».

За словами Бабіна, «дресировані ВМС в Севастополі дельфіни контактували зі своїми тренерами через спеціальні свистки. Росіяни отримали ці свистки і все інше спеціальне майно відповідної військової частини, але дресировані тварини відмовилися не тільки взаємодіяти з новими російськими тренерами, але відмовилися від їжі і через певний період часу загинули».

«Дуже сумно, що вкрай багато українських військових, які в 2014 році дислокувалися в Криму, поставилися до питання присяги і вірності прапору значно гірше, ніж ці дельфіни», – наголосив постпред президента.

Він також розповів про те, що станом на 2018 рік Військово-морські сили України не провадять жодної практичної чи науково-дослідної роботи з використання морських ссавців.

«Військові частини, які займалися цим, вийшли з окупованого Криму без майна і тварин», – уточнив Бабин.

Як відомо, у вересні 2014 року так званий в.о. губернатора Севастополя Сергій Меняйло заявив про те, що кримський державний океанаріум, де проходять підготовку бойові дельфіни, повністю підпорядкований Міноборони Росії.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ