Це приблизно у 1,5 рази більше площі усієї землі під резиденцією «Межигір’я» Віктора Януковича, повідомив проект «Декларації» (Bihus.Info), передають Наші гроші.

Чиновники задекларували 915 об’єктів нерухомості у 43 країнах. Найчастіше декларанти вкладають кошти у купівлю квартир та апартаментів – 550 штук, тобто 60% від усієї нерухомості.

Рекордсменом у цій категорії став нардеп Вадим Новинський, який задекларував 5 квартир у Росії загальною площею 996 кв. м.

Другим за популярністю видом нерухомості виявилися житлові та садові будинки – 154 штуки. На офшорні компанію нардепа Юлії Льовочкіної записані два будинки на Лазурному узбережжі Франції площею 1056 і 337 кв. м.

Чиновники також задекларували 141 земельну ділянку за кордоном. Найбільшою латифундисткою виявилася дружина голови Луганської облдержадміністрації Юрія Гарбуза Ольга, яка до 2017 року була громадянкою Російської Федерації і володіє на території нашої східної сусідки майже 62,5 га землі.

Рідше за все чиновники вкладаються у закордонну нежитлову нерухомість (49 об’єктів) та гаражі з паркомісцями (21 штука). Лідирують у цих категоріях знову народні депутати – Вадим Новинський із 79-метровим гаражем у Росії та Ярослав Дубневич із 459-метровою торгово-офісною будівлею у Латвії.

До першої четвірки найпопулярніших держав за кількістю нерухомості передбачувано ввійшли такі країни-сусідки як Росія (411 об’єктів), Білорусь (71 об’єкт), Польща (63 об’єкти) та Молдова (58 об’єктів). Замикають топ-5 Сполучені Штати Америки, де держслужбовці задекларували 54 об’єкти нерухомого майна. Далі йдуть такі курортні країни як Болгарія і Грузія, одна з найрозвиненіших держав Євросоюзу Німеччина, сонячна Іспанія та Чехія, що славиться своїми доволі демократичними цінами на нерухомість.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ