«Укравтодор» ремонтуватиме дороги разом із китайською компанією Xinjiang Communications Construction Group Co., LTD. Підписання відповідних контрактів відбулося у Міністерстві інфраструктури України сьогодні, 10 жовтня, - пише ТСН.

Документи підписали у межах проекту «покращення автомобільних доріг та безпеки руху» між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР).

Перший проект – ремонт с покращенням безпеки на дорозі М-12 Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам`янка. Переможця тендеру було обрано у серпні 2017 року, сума контракту складає $38,485 млн (з НДС). Строк виконання робіт – 18 місяців плюс 12 місяців на відповідальності за дефекти.

Другий проект – реконструкція та капремонт частини дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський. Переможця тендеру визначено у серпні, сума контракту складає $57,299 млн (з НДС). Строк виконання робіт – 8 місяців та ще 24 на відповідальності за дефекти.

«Це перший досвід роботи китайської компанії в Україні, що дуже важливо. Це фактично відновлення співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями. Ми вже маємо досвід співпраці з китайськими компаніями у поглибленні дна водойм та вважаємо, що досвід у дорожній сфері буде не менш плідним», – зазначив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Як писав «Вголос», «Укравтодор» планує реалізувати проект нового автобану Львів – Будапешт (Угорщина), що стане основною артерією для експорту українських товарів у країни Східної та Південної Європи.

ІА "Вголос": НОВИНИ