Українські футбольні клуби зберегли за собою восьме місце у таблиці коефіцієнтів за підсумками виступів у євро кубках за останні п’ять років. Якщо київське «Динамо» та «Зоря» принесли у загальний доробок 1,5 та 1 очко (за виграш у кваліфікації нараховують очко, за нічию – 0,5 ), то «Маріуполь», поступившись двічі «Бордо», не примножив коефіцієнт. Відтак українські клуби у цьогорічному розіграші набрали коефіцієнт 1,600, а загальний показник за останні п’ять років становить 34,900. До Португалії, що йде попереду, нашим клубам далеко. Її показник – 38,732. Щоправда, португальці вже втратили два клуби з п’яти і вони вже очок не здобудуть. Зокрема, постаралася «Зоря», яка завдяки більшій кількості м’ячів, забитих на виїзді (1-1 вдома і 2-2 у гостях)  відчепила «Брагу».

Ще далі і очевидно, що в цьому розіграші є недосяжним шосте місце, яке займає Росія (44,966) і яке дає право виставляти два клуби (чемпіона та віце-чемпіона) одразу у груповому турнірі Ліги чемпіонів (4 очка тільки за участь), а бронзовий призер виступає у кваліфікаційних іграх.

Натомість на п’яти українським клубам у таблиці коефіцієнтів наступає Бельгія, чиї два клуби у кваліфікаційних іграх Ліги Європи – «Гент» і «Генк» пробилися у плей-оф турніру. Тепер потрібно вболівати, щоб вони не пройшли у груповий турнір. Водночас було б фантастично, якби луганська «Зоря» переграла свого суперника на шляху у груповий турнір (а це шість матчів) – німецький «Лейпциг», який на попередньому етапі здолав румунську «Крайову» - 3-1 і 1-1.

Бельгійці відстають від України на 0,7 бала у таблиці коефіцієнтів. Ця відстань вимірюється 3,5 очками різниці.

#

Страна

14/15

15/16

16/17

17/18

18/19

Рейт.

Ком.

1

ІА "Вголос": НОВИНИ