У Києві презентували форму зимових олімпійців та урочисто провели спортсменів у Південну Корею. За 17 днів до старту Ігор ті вперше побачили, в якому одязі виступатимуть, йдеться в сюжеті ТСН.

Форму виготовлено в Китаї, основним кольором буде синій, одяг прикрашений орнаментом у вигляді жовтих колосків.

На офіційних проводах із зимової збірної були лише представники фігурного катання та біатлоністки. Загалом же Україну в Кореї представлятимуть не більше 35 атлетів. Остаточно список затвердять до кінця січня, однак уже зараз зрозуміло, що так мало на «білу» Олімпіаду Україна ще ніколи не делегувала.

«Ми ніколи не були історично зимовою спортивною державою. Кількість не така принципова, як якість. Медалі та досягнення – це дуже важливо», – пояснив президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка.

Як писав «Вголос», найбільше олімпійських ліцензій Україна заробила в лижних видах спорту та біатлоні – по 11, 4 з них – у лижних гонках (не іменні, по дві у чоловіків і жінок), 3 – у фрістайлі (Олександр Абраменко, Ольга Полюк і Анастасія Новосад), 2 – у гірських лижах (по одній у чоловіків і жінок, не іменні), по одній в сноуборді (Аннамарі Данча) та лижному двоборстві (Віктор Пасічник). Окрім ліцензій у лижних видах спорту та біатлоні, Україна має 4 ліцензії у фігурному катанні, одну в скелетоні і 5 в санному спорті.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ