Про це повідомляє Міністерство освіти та науки. 

«2 золоті, 2 срібні, 2 бронзові медалі здобули українські школярі на GENIUS Olympiad 2018, яка проходила 11-16 червня у США на базі State University of New York at Oswego. Також наші учні отримали дві почесні відзнаки» — йдеться у повідомленні. 
«Золото» здобув Валентин Фречка з Закарпаття за роботу «Інноваційна технологія виготовлення паперу із опалого листя» та Катерина Малкіна з Маріуполя за роботу «Метод біоутилізації поліетилену високої щільності».
Срібні нагороди привезли в Україну два представники Херсону - Валерія Тищенко за роботу «Перетворювач тривимірних механічних коливань в електроенергію» та Максим Терентьєв за роботу «Розробка пристроїв для покращення венозного кровообігу за допомогою електричного струму».
Бронзову медаль здобула львів'янка Софія Петришин за роботу «Проектування та розробка приладу для передачі цифрової інформації людям з вадами зору» та чернівчанин Микола Веремчук за роботу «Дослідження впливу параметрів оптичної системи на стабільність частинки в оптичній пастці». 
Почесними нагородами конкурсу відзначили Артема Міронця, десятикласника із Сум, за роботу «Субстратна приуроченість копрофільних аскоміцетів НПП Деснянсько - Старогутський» та Анна Волкова, учениця з Чернівців, за роботу «Відновлення ґрунтів забруднених важкими металами».

ІА "Вголос": НОВИНИ