Все це розробки наших – вітчизняних студентів. Вони вже вдруге беруть участь у конкурсі NASA і мають великі шанси на перемогу, повідомляють Факти ICTV.

 «НАСА поставило завдання використовуючи дані, як ми отримуємо з космосу вирішувати наші земні проблеми. це стосується в першу чергу проблем екології, це проблеми енергоефективності, це попередження різних катастроф», - Наталя Боротканич, прес-секретар Державного космічного агентства України.

Свою хоч і навчальну, але максимально реалістичну орбітальну станцію зібрали студенти з Дніпра. Частину деталей для неї роздрукували на 3D-принтері, тепер це, фактично тренажер для маленьких космонавтів.

А в одеських школярів виникла ідея розумного автономного поселення, яке б не використовувало ресурсів з зовні. діти підрахували, скільки необхідно їжі, води та енергії, аби їх вистачило для проживання тисячі людей. Усім необхідним вони зможуть забезпечити себе самотужки , завдяки альтернативній енергетиці та сільському господарству.

«Українці сьогодні шукають своє місце серед провідних країн, це ідеями, проектами. І дуже багато є сьогодні цікавих напрацювань, ідей, де українці можуть серед піонерів, бути в першості освоєння космічного простору», - підсумувала  Наталя Боротканич.

Переможці зможуть відвідати космодром NASA. Та для винахідників важливо насамперед реалізувати власні космічні амбіції.

ІА "Вголос": НОВИНИ