Українські туристи, які другу добу очікують повернення до Львова з Шарм-ель-Шейху (Єгипет), будуть доставлені додому сьогодні ввечері. Про це Департамент консульської служби Міністерства закордонних справ (МЗС) України повідомляє у Facebook.

«Всі пасажири були перевезені до готелю Experience Park Land, де розмістилися на ніч, та були забезпечені водою і харчами. Прибуття нового літака на заміну очікується о 17:00 і виліт з пасажирами, відповідно о 18:00», - йдеться у повідомленні.

За даними МЗС, збір пасажирів на виїзд до аеропорту почнеться після отримання повідомлення про виліт запасного літака з України.

«Посольство України в Єгипті тримає цю ситуацію на контролі», - запевнили у міністерстві. Пояснюючи ситуацію, в МЗС зазначили, що виліт чартерного літака авіакомпанії Yan Air з 215 українськими туристами до Львова з аеропорту Шарм-ель-Шейх 27 квітня було затримано з технічних причин, при цьому через певні причини не зміг відлетіти в Україну і літак авіакомпанії Egypt Air, що був зафрахтований українським авіаперевізником.

Як писав «Вголос», із аеропорту в Шарм-ель-Шейха в Єгипті вже майже добу не могли вилетіти до Львова українські туристи.

ІА "Вголос": НОВИНИ