По маршруту заплановані зустрічі активістів з місцевою громадою для поширення правди про ситуацію на сході України, повідомило в понеділок Посольство України в США.

«Перебуваючи в дорозі вже 13-й день, команда вело-чумаків днями завітає до американського міста Корваліс, штат Орегон, зі своєю місією – поширення правдивої інформації з перших вуст про події в Україні та збір коштів на допомогу пораненим українським воїнам», – зауважили в дипломатичному представництві.

Нагадаємо, команда українських велосипедистів, учасників благодійного проекту «Чумацький шлях до Північної Америки» 22 травня стартувала в Лос-Анджелесі на дистанцію 10 тис. кілометрів по Сполучених Штатах і Канаді. Команда велопробігу складається з ветеранів АТО, спортсменів та волонтерів.

За 100 днів активісти планують проїхати від Тихого до Атлантичного океану та подолати через 435 міст. Проект має на меті допомогти багатьом американцям та канадійцям відкрити сучасну й динамічну Україну, а також поширити інформацію про реальні події на Донбасі та в тимчасово окупованому українському Криму.

ІА "Вголос": НОВИНИ