В угорському місті Сегеда проходить другий етап Кубка світу з веслування на байдарках і каное. Збірній Україні вдалося зібрати повний комплект нагород в кількох заїздах першого дня турніру. Про це повідомляє XSport.

Першу медаль змагального дня здобула каноїстка Людмила Лузан на дистанції 500 м. Для українки це вже друга «бронза» у нинішньому сезоні. На попередньому етапі в португальському Монтемор-у-Велью Лузан також показала третій результат. Ще одну «бронзу» в актив збірної України записали Ігор Трунов та Іван Семикін в байдарці-двійці на дистанції 500 м.

Срібними призерами етапу Кубка світу стали Олег Кухарик та Віталій Цуркан, які подолали 1000 м. Краще українського дуету були лише іспанці Ініго Пена і Франциско Кубелос, що випередили українців менше, ніж на 1 секунду.

А от на найвищу сходинку п'єдесталу пошани зійшов Сергій Ємельянов, який прийшов першим в заїзді на 200 м серед параканоїстів.

Нагадаємо, що це вже другий етап Кубка світу, на якому українці виступають під керівництвом дворазового олімпійського чемпіона Юрія Чебана.

ІА "Вголос": НОВИНИ