У байдарці-одиночці на 500 м українець Олег Кухарик став срібним призером з результатом 1 хвилина 37,333 секунди, випередивши на 0.060 секунди португальця Фернандо Пімента, якийстав третім. Першим фінішував чех Йозеф Достал (1.36,398), якому Кухарик програв і в минулому році на чемпіонаті світу.

«Срібло» на ЧЄ - друга нагорода в кар'єрі Кухарика. У 2017 році Олег взяв бронзову медаль на чемпіонаті світу в Рачиці на аналогічній дистанції.

У каное-двійці на 500 м український екіпаж Дмитро Янчук / Тарас Міщук як і рік тому завоював «бронзу», поступившись 0.04 секунди срібним призерам з Росії Павлу Петрову і Михайлу Павлову. Перемогли румуни Леонід Короп і Віктор Михалачі.

Нагадаємо, днем раніше українці завоювали «срібло» і «бронзу» на дистанції 500 м. Срібним призером стала чоловіча каное-четвірка, «бронзу» виграла Людмила Лузан в каное-одиночці.

Відзначимо, що головним тренером збірної України з веслування на байдарках і каное є легендарний каноїст Юрій Чебан, володар двох золотих медалей Олімпіади, а також безлічі рекордів.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ