Це може стати наймасштабнішим загостренням боїв з часів подій в Авдіївці наприкінці січня 2017 року, повідомляє «Страна».

За повідомленням джерел видання в штабі АТО, бій почався сьогодні близько 6 ранку обстрілом українськими бійцями позицій сепаратистів «ЛНР» в районі «виступу» лінії фронту під селищем Жолобок. Після чого сили АТО перейшли в наступ.

Селище розташоване вздовж автодороги Р–66, що йде в Луганськ. Це – так званий «північний виступ» лінії фронту самопроголошеної «ЛНР».

У наступ пішла одна рота з 93-ї бригади ЗСУ при підтримці артилерії і трьох танків.

«Головна мета наступу була «зрізати» виступ оборони сепаратистів, який вклинюється гострим кутом у наші позиції. З них було зручно вести обстріл наших позицій, чим сепаратисти і займалися. Через це ми отримали з штабу неофіційну згоду на вирівнювання лінії. До 11.00 цей виступ був зрізаний – нами зайнята висота 175,9. Також ми увійшли в село Жолобок і утримуємо там позиції. Тепер у сепаратистів невигідна ситуація, так як у кількох їх блок-постів у результаті нашого вирівнювання лінії фронту виявилися голими фланги. Вони вже почали евакуацію цих блок-постів. Тому можна констатувати, що мета досягнута – лінія фронту вирівнятись», - пояснив журналістам офіцер з 93 ОМБР.

Зараз в селі Жолобок сепаратисти намагаються вибити українських військових із зайнятих ними околиць.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ