Про це повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у «Fаcebook».

Як йдеться у повідомленні, під час відпрацювання оперативної інформації військовослужбовцями відділу спеціальних операцій штабу АТО на водонапірній башті, розташованій на території загальноосвітньої школи, виявили прийомно-передаючу антену, а в приміщенні школи – СВІТЧ та блок живлення.

«Теоретично, дані пристрої використовувались НЗФ ЛНР для зняття інформації з електронних пристроїв військовослужбовців ЗСУ, місцевих мешканців, які перебувають в зоні дії пристрою. Використовуючи даний канал доступу до мережі Інтернет, військовослужбовці ЗСУ та населення сірої зони, що знаходяться в радіусі його дії, не розуміючи того, позбавляються можливості отримувати доступ до новинних ресурсів України, що посилює ефект російської пропаганди», – йдеться в повідомленні.

Прилади було демонтовано та передано слідчому Станічно-Луганського райвідділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області, з метою проведення експертизи та відповідного розслідування.

За словами місцевих мешканців низки населених пунктів Луганської області, подібні пристрої (антени) встановлені практично вздовж всієї лінії розмежування, зокрема через кожні 4 км. 

 

Бойовики НЗФ, під керівництвом своїх кураторів з РФ, продовжують розвивати канали моніторингу та поширення своїх інформа...

Опубликовано Прес-центр штабу АТО 1 января 2016 г.

ІА "Вголос": НОВИНИ