Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства оборони України

В ході візиту було проведено зустріч представників українських ВМС з начальником штабу ВМС Турецької Республіки та засідання з питань військового співробітництва. Військові моряки двох країн обговорили безпекову ситуацію у Чорноморському регіоні та питання участі в спільних операціях, багатонаціональних і двосторонніх навчаннях та тренуваннях, підготовку особового складу ВМС ЗС України, відвідування портів кораблями ВМС.

Варто зазначити, що під час зустрічей турецькою стороною неодноразово наголошувалось на підтримці територіальної цілісності України, невизнанні окупації Криму та східних областей України. Крім того, іноземні колеги виразили готовність всебічно підтримувати ВМС ЗС України на шляху їх розвитку та реформування для досягнення повної взаємосумісності з ВМС країн-членів НАТО та партнерів.

Також у ході візиту делегація українських ВМС взяла участь у церемонії покладання вінка до Мавзолею засновника Турецької Республіки Мустафи Кемаля Ататюрка та здійснила візит до Посольства України в Турецькій Республіці, де провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Турецькій Республіці паном Андрієм Сибігою.

ІА "Вголос": НОВИНИ