Як повідомляє «Народна армія», українські військові обладнали свою нову лінію оборони на панівних висотах, тому отримали можливість не тільки контролювати всі підходи до ворожого опорного пункту, а й вести по ньому фланговий перехресний вогонь.

«Окупанти, схоже, не очікували, що тепер їх укріплений опорник, що складається з трьох вогневих точок і близько 100 метрів траншей повного профілю, опинився у щільному напівкільці», – зазначили у Міноборони.

За словами командира роти, яка обладнала нові позиції, підготовку до їх облаштування особовий склад підрозділу здійснював близько шести місяців.

Почали роботи ще глибокої осені, провівши спочатку розвідку місцевості і виявивши точки, де розташувався противник.

«На цьому шляху найбільш трудомістким завданням була доставка до місця облаштування позицій будматеріалів і мішків з піском. Бійці їх тягали буквально на собі, непомітно долаючи відстань у 800 метрів за 40-50 хвилин. А з урахуванням того, що роботи тривали переважно взимку і всі були одягнені по-зимовому, та ще й у бронежилетах зі зброєю за спиною, на кожного припадало 50-70 кілограмів вантажу», – розповіли у відомстві.

До початку травня позиція в інженерному плані була повністю готова, і туди перенесли штатне озброєння, засоби зв'язку, а також розгорнули спостережні пости.

«Переваги цієї позиції особливо усвідомлюєш, коли у бінокль спостерігаєш за переднім краєм противника. Все видно, як на долоні. Три укріплені вогневі точки розташовані практично на одній лінії на відстані 25-30 метрів один від одної», – додали українські військові.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ