Про це сьогодні, 17 березня під час мітингу-реквієму на меморіалі «Красне Поле» заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

 «У 2018 році, коли 4 рік поспіль ми ведемо відкриту війну з російським окупантом, у нас досі виникають питання, яку державу будувати: радянську чи нашу. Цього року ми відзначаємо 100-річчя Української Революції. Такі державницькі процеси тривали водночас і в Фінляндії, і в Литві, і в Польщі. Сьогодні інші держави святкують своє століття незалежності, в той час як ми, чомусь, помилково вважаємо, що нашій Україні всього 27 років»,- зазначив Тягнибок.

Лідер націоналістів наголосив, що 24 серпня 1991 року ми не створили нову державу, а відновили ту, що існувала 100 років тому: коли була проголошена Українська Народна Республіка, що потім возз’єдналася із Західноукраїнською Народною Республікою: «І що цікаво, територія тої держави була в 1,6 разів більша за теперішню Україну. Ми не взялися невідомо звідки, а маємо свою історію». «Відтак, сьогодні, святкуючи 79 річницю Карпатської України, - продовжив Тягнибок, - ми возвеличуємо президента Волошина і тих воїнів, що загинули на Красному полі та були знищенні на території Польщі. Карпатські українці тоді добровільно залишили комфорт та родину і пішли захищати не просто шматок ковбаси чи багатство навколо хати, а велику ідею українства: родину, традиції та землю. Наші герої тоді йшли на вірну смерть проти добре озброєних мадярських військ, що їх підтримувала гітлерівська Німеччина. Уся та брехня про можливу співпрацю українців з німцями розвіюється тут, на Красному полі». Також, заявив лідер «Свободи», сьогодні ми маємо пам’ятати, що Друга світова війна почалася ще в березні 1939 року з окупації Карпатської України – офіційно проголошеної держави: «Ми, українці, першими стали на захист Європи від Гітлерівців. Угорщина і зараз працює під прикриттям вже іншого агресора – Росії».

«22 січня цього року наші народні депутати в стінах ВРУ подали законопроект Про правонаступність української держави, де дуже чітко зафіксовано: з 1918 по 1921 рік відбувалася московсько-українська війна, а в 1939 році угорсько-українська; наслідком московсько-української війни сто років тому назад відбулася окупація Української держави, що згодом призвела до геноциду та знищення понад 20-ти млн. українців. Ми повинні говорити про це, бо лише у тому разі, коли такі факти будуть юридично викладені на папері, це визнаватиме увесь світ. Ми є правонаступники не УРСР, а Держави князя Святослава, Козацької держави доби Гетьманщини, Карпатської України», - нагадав Олег Тягнибок.

 «Знаємо, що у світі панує закон джунглів – поважають сильного, а сильний – той, хто знає власну історію та відстоює своє. Ні радянська, ні мадярська, ні польська окупації не були українськими державними утвореннями, а лише окупаційними адміністраціями», - додав націоналіст.

ІА "Вголос": НОВИНИ