Про це інформує прес-службп білоруського МЗС, пише Белта.  

«Послу України було зазначено, що зроблені ним заяви не відповідають високому рівню дружніх відносин між Республікою Білорусь та Україною, є некоректними та містять необґрунтовані обвинувачення Республіки Білорусь у недотриманні заходів довіри та безпеки в регіоні ОБСЄ», - зазначили у прес-службі.

Наголошують, що увага посла була зосереджена на тому, що навчання «Слов'янське братство-2017» проводили у відповідності з нормами міжнародного права та зобов'язаннями Білорусі в ОБСЕ. Таким чином запрошення воєнних аташе, в тому числі й України, на ці навчання було винятково жестом доброї волі з білоруського боку.

«Білорусь у повній відповідності з ініціативою глави нашої держави щодо створення «поясу добросусідства» незмінно демонструвала щодо своїх українських сусідів військову довіру та відкритість. За нашим запрошенням військові спостерігачі України, як і інші сусідні держави, спостерігали за активними фазами всіх основних військових навчань - Від «Неман-2001» і до «Захід-2013». Важливо врахувати, що в повній відповідності з нашими міжнародними зобов'язаннями ми могли б не запрошувати на них іноземних представників», - зауважили в білоруському МЗС.

Разом з тит, у МЗС Білорусі наголошують, що у рамках Віденських документів цього періоду Україна жодного разу не запрошувала спостерігачів з Білорусі для спостереження за найбільшою військовою діяльністю, яка відбувалася на території країни.

Крім того, представників апарату військового аташе Білорусі в Україні з 2013 року не запрошували на жодне військове багатонаціональне або національне навчання, яке відбувалося в Україні. «Білоруська сторона розраховує на продовження конструктивного діалогу в сфері оборони та безпеки в регіоні», - наголосили у прес-службі. 

Варто зазначити, що Кизим раніше заявив, що запрошеним на військове навчання Білорусі, Росії та Сербії «Слов'янське братство-2017» військовим аташе «влаштували показовий фарс... а самі навчання відбулися в іншому місці, куди не запросили жодного спостерігача». До слова, навчання «Слов'янське братство-2017» відбулося на початку червня на Брестському полігоні. 

ІА "Вголос": НОВИНИ