Про це повідомляє «Кримська правозахисна група».

Постанову щодо притягнення В. Балуха як звинувачуваного ухвалив «слідчий» Роздольненського міжрайонного слідчого відділку Головного слідчого управління СК РФ в Криму Бондаренко М. С.

Заміна статті у звинуваченні тягне за собою більш серйозні наслідки для українця. Вірогідність того, що у рамках цієї кримінальної справи його знову запровадять до СІЗО, є достатньо великою, – вважають експерти Кримської правозахисної групи.

Нагадаємо, третю кримінальну справу проти українця відкрили у серпні 2017 року. Сталося це після того, як Володимир Балух і його адвокат подали скаргу в поліцію на незаконні дії начальника Роздольненського ІТУ Валерія Ткаченка, котрий ображав і вдарив українця. У відповідь В. Ткаченко подав власну скаргу на В. Балуха. За заявою В. Ткаченка Слідчий комітет РФ 22 серпня 2017 року розпочав кримінальну справу проти активіста.

За версією слідства, Володимир Балух 11 серпня 2017 року під час вранішнього огляду камер ІТУ у коридорі ліктем у живіт вдарив капітана Валерія Ткаченка, після чого політв’язень зайшов до камери № 2, взяв флакон миючого засобу і знову вдарив начальника ІТУ по правій руці.

За інформацією захисту українця, начальник ІТУ селища Роздольне Валерій Ткаченко першим напав на Володимира, а саме, вдарив, ображав нецензурною лайкою, принижував за національною ознакою. Усе це було зафіксовано на відео в ІТУ. Втім, за заявою В. Балуха розслідування щодо В. Ткаченка так і не було розпочато.

Через активну проукраїнську позицію переслідування Володимира Балуха в Криму триває вже не перший рік. Адміністративні та кримінальні справи були сфабриковані після того, як Володимир відмовився знімати з даху свого будинку прапор України. Усі відкриті щодо В. Балуха справи мають безсумнівні ознаки політичного переслідування.

8 грудня правозахисники здійснюють у Києві акцію на підтримку Володимира Балуха. Акція відбудеться о 12:00 за адресою: алея Героїв Небесної Сотні, 2.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ