Українську делегацію, яка вирушила в РФ для проведення переговорів про відміну заборони на ввезення української продукції тваринництва до Росії, наразі в Москві не прийняли.

Про це заявив сьогодні на зустрічі з журналістами міністр аграрної політики (за рішенням ВР – в.о. міністра) Олександр Баранівський.

За його словами, коли він готувався до поїздки в Москву і вів переговори про візит, йому заявляли, що особи, з якими він мав зустрітися, «хворіють, відсутні або у відпустці».

Баранівський ще раз відзначив, що заборона на ввезення в РФ тваринницької продукції з території України «лежить виключно в політичній площині». «Є певна інформація, що деякі політики (українські – ред.) теж доклали до цього руку», - заявив Баранівський, передає «УНІАН».

За його словами, Росія заявляє про те, що українська сторона не надала необхідних документів, проте Баранівський спростував цю інформацію і заявив, що всі документи передані електронною поштою, звичайною поштою і факсом. «У них є вся необхідна інформація», - заявив він.

Баранівський відзначив, що сьогодні кілька разів намагався зв'язатися з заступником міністра сільського господарства Росії, але йому відповідали, що він на нараді.

На його думку, подібні дії Росії не приводять до поліпшення сусідських відносин. Він сподівається, що російська сторона перегляне своє рішення і напруження буде зняте.

ForUm

ІА "Вголос": НОВИНИ