Деталі співпраці були обговорені під час тристоронньої зустрічі з головою НОК України Сергієм Бубкою, тренером і представниками Федерації

"Ми готуємося до Олімпійських ігор в Токіо в 2020 році. У нас є підтримка від Національного олімпійського комітету і Федерації плавання України, Міністерства спорту. Вони призначили мене як національного тренера.

Наступні три-чотири роки, які я буду в Україні, я сподіваюся побудувати більш тісну систему взаємозв'язку і підтримки між тренерами, спортсменами та організаціями.

Українські плавці мають величезний потенціал. Я бачу Говорова майбутнім Олімпійським чемпіоном. Він дуже добре фізично підготовлений, серйозно налаштований на якісні тренування", - заявив Арілсон.

Зазначимо, що Арілсон Соареш Да Сілва - один з найбільш досвідчених міжнародних тренерів з швидкісного плавання, який виховав найсильніших спринтерів планети, фіналістів та призерів Олімпійських Ігор.

Нагадаємо, на минулому чемпіонаті світу з водних видів спорту в Будапешті українські спортсмени здобули дев'ять нагород і поліпшили попередній рекорд на дві медалі.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ