Про це у Facebook написав речник Держприкордонслужби України Олег Слободян.

Він також повідомив, що прикордонно-представницька зустріч на лінії кордону для вирішення питання із затриманими, була фактично зірвана, оскільки на неї прийшов один російський прикордонник, заявивши, що «не уповноважений відповідати на питання» та вручив російську версію протоколу про зустріч.

«Документ формально-сухий і не містить жодних відповідей на питання, які цікавлять українську сторону. Українські прикордонники письмово висловили своє заперечення у зв'язку з порушенням російською прикордонною службою протокольних домовленостей і відверто цинічною позицією», - уточнив Слободян.

«У той же час обставини «затримання» двох офіцерів російськими прикордонниками потроху вдається з'ясувати. По-перше, за оперативною інформацією в РФ щодо українських прикордонників вже відбувся суд. При цьому розгляд відбувався за двома статтями: щодо незаконного перетину кордону і... злісної непокори працівникам правоохоронного органу. Рішення суду – 2 місяці під вартою. Ці обставини наштовхують на думку про те, що наші військовослужбовці були захоплені силою, а той факт, що до них кілька днів тому не пустили українського консула, лише це підтверджує. Скоріше всього, що на офіцерів психологічно тиснуть, і не виключено, що у них на тілі є видимі ознаки фізичної боротьби на кордоні», - заявив спікер ДПСУ.

Ще одним доказом такої версії Слободян називає те, що під час огляду лінії кордону в імовірному місці «зустрічі» українських прикордонників було виявлено сліди розташування двох груп, які, ймовірно, і захопили українських офіцерів.

«Державна прикордонна служба спільно з МЗС буде вимагати від російської сторони видачі українських прикордонників», - запевнив він.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ