Міністерство оборони укладе угоду про закупівлю продуктів харчування для ЗСУ на загальну суму 294,13 мільйона гривен з компанією, власники якої були найбільшими постачальниками харчів для армії ще за часів Януковича.

Про це повідомляється у системі «Прозорро», передають «Наші гроші»

На виграних цією фірмою двох тендерах формальна економія щодо очікуваної вартості закупівлі становила 2% і 5%. На кожному з них чотири-п'ять учасників пропонували на 2-18% нижчі ціни, але їх відхилили: через претензії до документів або взагалі без пояснення причин.

Київський «Військторг» зареєстровано в червні 2015 року на одеситку Ольгу Матковську. Зараз ним володіють Андрій Усенко і Валентин Повар, а директором є Олександр Савченко.

Усенко керував ТОВ «Провідна продовольча компанія ЗС», «Адмет Груп» та скандальними «паливними» тендерними прокладками «Інтертрейд Ойл» і «Фінанс Менеджмент» із «єнакіївської» групи фірм, які були найбільшими постачальниками харчів для армії ще за часів Януковича.

Із травня 2016 року «Військторг» отримав підрядів принаймні на 1,32 млрд грн, а також не раз виступав єдиним конкурентом ТОВ «Транс Логістик Центр» із цієї ж групи «єнакієвських» фірм.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ