Про це повідомляє 18 квітня очільник відомства Ігор Жданов.

Попередній документ прямо забороняв участь українських спортсменів у змаганнях на території РФ, в нинішньому ж – забороняється фінансувати таку участь за рахунок коштів із державного бюджету.

«Враховуючи автономію спорту та Олімпійську хартію, я не можу фізично заборонити поїздки спортсменів і тренерів на змагання закордон. Тому ми юридично уточнили цей момент в наказі і заборонили державне фінансування участі збірних команд України у змаганнях на території країн агресора», – пише Жданов у Facebook.

Водночас міністр стверджує, що «суті рішення це не міняє».

«Жодних коштів українських платників податків не буде витрачено на такі поїздки. Жодних виплат державних преміальних за участь в таких змаганнях не буде нараховано», – запевнив Жданов.

Він наголосив, що міністерство і він сам, незмінні у своїй позиції – категорично проти участі збірних команд у змаганнях в Росії.

«Усю моральну відповідальність за самовільну участь в цих змаганнях, безпеку та усі інші наслідки - несуть відповідні федерації та персонально ті атлети, які ризикнуть поїхати до країни агресора. Вони про це попереджені», – зазначив Жданов.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ