Про це повідомляє Держкіно на своїй сторінці у Фейсбук

Зазначимо, що це буде і світова прем’єра картини.

«Для всієї творчої групи фільму це визначна подія, яка сприяє визнанню українського кінематографа на міжнародному рівні і продовжує успіхи українських кінематографістів останніх років», - про це повідомила компанія-виробник фільму «Директорія Кіно», 

Берлінале є одним із найвпливовіших у світі кінофестивалів класу «А». Цього року він пройде з 15 по 25 лютого у Берліні (Німеччина).

Panorama Berlinale – одна із основних програм фестивалю, заснована у 1982-му році як секція для сміливих та непересічних фільмів, що розширюють рамки смислів та візуальної естетики. 
Свою місію Panorama формулює так: метою Панорами є пошук по всьому світу нових імпульсів у тенденціях кінематографа, а також показ фільмів з потужним художнім баченням та мужністю бути іншими.

Фільм створюється міжнародною командою за підтримки Держкіно. Як зазначив Голова Держкіно Пилип Ільєнко: «Українське кіно має великий досвід як участі у Берлінському кінофестивалі, так і отримання його нагород. Проте це вперше участь у Берлінале бере український фільм режисера–дебютанта у повному метрі. Я радий, що Держкіно підтримало цей проект, і впевнений, що його фестивальне життя буде гучним. Бажаю успіху!».

Фільм вироблено компанією Директорія Кіно (Україна), у копродукції з Message FIlm (Польща), Fokus In (Македонія), Solar Media Entertainment (Україна) за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Польського кіноінституту та Македонського агентства кіно

Під час Берлінале відбудеться 5 фестивальних показів і 2 закритих покази для професійної спільноти. У рамках фестивалю фільм зможе претендувати на такі нагороди: Нагорода за найкращий дебют (50 000 євро), нагорода глядацького голосування Panorama, приз журі FIPRESCI, нагорода CICAE Art Cinema, премія «Мир кіно» (4 000 євро), премія Гайнера Карова (5000 євро), приз Екуменічного журі та від Label Europa Cinemas.


 

ІА "Вголос": НОВИНИ