Про це повідомив в «Інтерфакс-Україна» голова наглядової ради Української асоціації венчурного капіталу та прямих інвестицій (UVCA) Андрій Колодюк.

Він підкреслив, що раніше держава через свої силові структури активно тиснула на IТ компанії, однак цей етап український IТ-бізнес зміг пережити.

«Хтось поїхав, але в цілому, загальними зусиллями нам вдалося «відбитися». Тому що правда була на нашому боці і той факт, що жодна справа не була доведена до суду, тільки підтверджує це», – зазначив Колодюк.

За його словами, під час проведення Українського дому в Давосі в межах Всесвітнього економічного форуму, UVCA приділила особливу увагу блокчейну і криптовалютам, оскільки ця тема є всесвітнім трендом.

«Повертаючись в Україну, ми бачимо, що всі досягнення можуть бути перекреслені силовими структурами. Якщо тиск не припиниться, то весь бізнес переїде, наприклад, до Білорусі, де на державному рівні створюються всі умови для успішної роботи», – сказав він.

«Виникає питання, на кого працює той же Матіос: на український бізнес або на Лукашенка, який на відміну від нашої влади, сприяє тому, щоб майнери працювали в Білорусі», – заявив голова наглядової ради UVCA.

За його словами, українські панелі по блокчейну і криптовалютам стали одними з найпопулярніших.

«Причина цього не тільки всесвітній тренд, але і те, що Україна вже є на світовій карті крипто-бізнесу. Так, за тиждень до Форуму, згідно з дослідженням Citi-Bank, Україна увійшла до топ-5 країн з розвитку блокчейн бізнесу», – підкреслив Колодюк.

Він також заявив, що відвідувачі криптовалютних панелей Українського дому приходили не просто послухати, а в основному обговорювати спільні проекти.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ