[media=151360,151361] 

Про це він розповів в інтерв'ю виданню «Страна».

Зокрема, після героїчної посадки в Стамбулі багато користувачів соцмережі Facebook зауважили, що на аватарці Олександра Акопова є фотографія міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова. На запитання видання, для чого пан Акопов розмістив в себе фото російського відомого антиукраїнською позицією міністра, пілот відповів, що це була ідея однієї із бортпровідниць.

«Це наша бортпровідниця мене сфотографувала. Я просто-напросто схожий на Лаврова. У нас один типаж обличчя, риси схожі. Так, я поставив на аватарку, але це було давно, ще до початку війни у Донецьку», - заявив Акопов, підтвердив, що профіль в соцмережі належить саме йому.

Пілот також підкреслив, що не збирається знімати фото Лаврова.

«Я не збираюся його змінювати. Хоча після того, як я посадив літак, і у соцмережах почали писати про мене, сторонні люди почали мені радити змінити аватарку. Але я розумію, що це меркантильні інтереси. Я не пов'язаний ніяк з політикою» , - додав Акопов.

Він також розповів, що закінчив Краснокутське льотне училище цивільної авіації в 1987 році, а потім - Санкт-Петербурзький державний університет цивільної авіації.

«Працював у Донецькому об'єднаному авіазагоні, потім - в компанії «Роза вітрів». А після всіх цих подій в Донецьку я працюю в турецькій авіакомпанії AtlasGlobal. Вже 3,5 роки», - заявив льотчик, зазначивши, що після початку війни на Донбасі залишив Донецьк.

Щодо війни на Сході України Олександр Акопов зізнався, що дуже переживає за рідне місто, яке, фактично,  втратило все.  «Я дуже переживаю через це. До такої міри, що аж подих зводить. Кращий аеропорт, краща футбольна команда. Уявіть, як це, все втратити? Словом, війна є війна», - зазначив Олександр.

Щодо посадки катастрофічно-аварійного літака побитого градом, пілот розповів, що намагався зробити все, що від нього залежить, аби посадити літак і врятувати пасажирів.

«Я, звичайно, переживав. Вам як людям, далеким від авіації, напевно, складно зрозуміти, як це виглядає. Спробуйте уявити себе на місці водія за кермом автомобіля, коли ось-ось може статися аварія, ДТП. Ви їдете і розумієте, що щось йде не так. Але імпровізації тут бути ніякої не повинно. Є інструкції, є монітори, які спрацьовують, але на якомусь етапі потрібно приймати своє командирське рішення.  Роздумувати тут не було сенсу - я розумів, що літак треба садити, і чим швидше, тим краще. Ситуація була аварійна, і я зробив все, що від мене залежало. Я довго вчився на пілота, тому пустив в хід свій професіоналізм», - розповів Олександр Акопов.

Нагадаємо, як писав «Вголос», український екіпаж, який керував літаком турецької компанії Atlasglobal, посадив літак попри катастрофічно-аварійну ситуацію.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ