Про це повідомляє Громадське телебачення.

Так, Сенцов повідомив адвокату, що готувався до цього кроку два місяці, відмовляючись від передач та фізично готуючи організм.

Захисник Дмитро Дінзе попередив підзахисного про всі можливі незворотні для здоров'я наслідки. Однак Сенцов заявив, що готовий померти, якщо вимоги не будуть виконані.

«Я, Сенцов Олег, громадянин України, незаконно засуджений російським судом і знаходиться в колонії м. Лабитнангі, оголосив безстрокове голодування з 14 травня 2018 р. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів знаходяться на території РФ. Разом та до кінця! Слава Україні»,  – написав Сенцов.

Крім того, сестра політв'язня Наталія Каплан висловила побоювання, що голодування може не принести результатів.

«Я не можу підтримати Олега в цьому. Мені здається, це нерозумно і від голодування більше шкоди, ніж користі. Дуже страшно за нього. Олег 4 роки в пекельних умовах, без вітамінів, без сонця, без нормального харчування, під страшним психологічним пресом. Цей його крок змушує нервувати, але я знаю Олега і знаю, що він не відступить. Мені залишається тільки сподіватися, що він витримає і досягне поставленої мети», – заявила вона.

Відомо, зараз Сенцов сидить в одиночній камері. Адвокат Дінзе не виключає, що Сенцова направлять на примусове психіатричне обстеження і застосують примусове годування.

ІА "Вголос": НОВИНИ